گام ششم(گام آخر):

راه اندازی و ماهی دار کردن آکواریوم

تا اینجا کار موضوع پیچیده ای نداشتیم و نخواهیم داشت                                       در حال حاظر شما یک آکواریوم بدون آب که تمام وسایل بهش وصله و فقط آب و ماهی کم داره که اینا با کمی جزعیات همراه ،که براتون توضیح میدیم.

بخش1-پر کردن آکواریوم از آب:

زمانی که آکواریوم رو از آب پر می کنین نباید هیچ یک از لوازم برقی بخصوص بخاری و پمپ هوا به برق وصل باشه آب رو نیاز نیست تا لبالب تانک بریزین حداقل پنج تا ده سانت کمتر بریزین بعد بزارین تا 24ساعت از آب آکواریوم بگذره اگر وسایلی که خریدین همگی نو و تازه هستن بعد از ریختن آب وسایل رو به مدت 24 ساعت روشن کنینکه به عبارتی یک چرخه کامل در آکواریوم صورت بگیره و باکتری های مضر از بین بره و باکتری های مفید باقی بمونه.

بعد 24 ساعت احتمالا تعدادی حباب روی شیشه مشاهده می کنید و آب کدر خواهد بود که اصلا چیز ترسناکی نیست و بعد 48تا72 ساعت آب کاملا شفاف و کریستاله خواهد شد.

بخش2-ضد عفونی آب آکواریوم و فراهم شرایط زندگی برای ماهی:

کم کم میریم سراغ ضد عفونی آب تا برای زندگی ماهی ها سالم و سلامت باشه  با کاندیشنرهای متعادل کننده آب یا ضد عفونی کننده شروع میکنیم به مقداری که در کاغذ راهنما نوشته شده از آن استفاده کنید.کاندیشنرها رو میتونین همون لحظه بعد از پر کردن آب آکواریوم هم استفاده کنید که دیگه نیازی به وقفه 24 ساعته نداره چون این دارو کلر،کلرامین،فات سنگین آب را از بین می بره.

یکی از دارو های رایج برای ضد عفونی آب متیلن بلو است که برای از بین بردن قارچ ها به کار می رود و که برای اولین بار استفاده از آن نیاز نیست دارو های دیگه ایم استفاده میشه برای انگل ضدایی و . که استفاده ازش لازم نیست.

یکی از ساده ترین روش ها برای ضد عفونی آکواریوم اضافه کردن مقداری نمک بدون ید یا سنگ نمک است.مقدار آن برای ماهیان آب شیرین ساده 40 گرم نمک در ازای 100 لیتر آب است.کبرای شفافیت و جلو گیری از بیماری توصیه می شود این مقدار با توجه به نوع ماهی میتونه در ازای یک گرم یک لیتر هم  استفاده بشه.

بخش3-چرخه آکواریوم:

یکی از مهمترین موضوع های راه اندازی آکواریوم ایجاد چرخه است که تغریبا هیچ فروشنده ای بهتون این مورد رو نمیگه و ایجاد نکردن چرخه باعث میشه بعد یه مدت که ماهی می خرین و میندازین توی آکواریوم بمیره یا اگرم تحمل کنه از عمرش کم میشه و به عبارتی اون ماهیی که باید باشه نیست.

چرخه همونطور که اول یه گوشه چشمی از چرخه رو براتون گفتم یعنی تولید و تکثیر باکتری های مفید که نیتروژن آب رو کنترل می کنه و به تجذیه فضولات ماهی کمک خیلی زیادی می کنه و آکواریومتون مدت بیشتری تمیز میمونه یک چرخه شامل ورود ماهی به آکواریوم و غذا دادن به آن و تجذیه غذا و مدفوع ماهی است.

برای ایجاد چرخه از یک روش سنتی استفاده میکنیم که میگه از چند تا ماهی به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده کن تا چرخه آکواریوم طی بشه برای همین توصیه میشه برای خرید اولین ماهی ها کمترین هزینه رو انجام بدین تا اگر مردن کمتر ضرر کنید از طرفی قرار نیست توی هر چرخه تلفات داشته باشین  احتمال مرگ ماهی توی چرخه خیلی کمه ولی از عمر ماهی کم میکنه

ارزان ترین ماهی که میتونید برای چرخه استفاده کنید که کارشم به درستی انجام میده ماهی های زبرا هستن که تحمل این چرخه رو دارن و قیمتشونم کمه.بعد از خرید،ماهی رو به آکواریوم انتقال بدید و تا یک ماه بهشون غذا بدین تا چرخه بطور کامل انجام بشه و طی این یک ماه حتما هفته ای یکبار یک سوم از آب اکواریوم رو خالی و آب تازه که 24 ساعت ازش گذشته یا ضد عفونی شده رو به آب اصلی اضافه کنید بعد از یک ماه میتونین ماهی های اصلی رو به آکواریوم اضافه کنید.

اگر روش سنتی جواب نداد و نشد یک روش علمی و ساده هست که از فروشنده ها لوازمی مانند ژل یا کپسول یا بیوبال وخریداری کنید و درون فیلتر قرار دهید که طی 24 تا 48 ساعت آکواریوم چرخه کامل رو انجام میده.

چند نمونه لوازم باکتریزا: دنیترول ، ژل فیلتر ، استارت فیلتر ، باکتوزیوم و.

بهترین محصول باکتریزا دنیترول هست که از کیفیت و کارایی بالای برخوردار است و باکتوزیوم با اینکه توی بازار خیلی رایجه اما از کیفیت و کارای پایین تری برخوردار است و ژل فیلتر هم یچیزی بین این دو تا که بد نیستو بین ابر های فیلتر قرار میگیره.اما بهترین و عامیانه ترینشکه هر فروشنده وآکواریوم دار حرفه ای استفاده میکنه سرامیک ، زغال اکتیو ، بیوبال میباشد.

بخش4- ماهیدار کردن آکواریوم:

خب رسیدیم به لحظه هیجان انگیز و پایانی راهندازی آکواریوم

در امر خرید ماهی باید به سازگاری گونه های ماهی توجه کرد که اگر باهم سازگار نباشند پولتون هدر رفته و نقشه هاتون برای داشتن یک آکواریوم آرام تبدیل میشه به میدان جنگ گلادیاتورها. ما این مطلب رو که چه ماهی هایی سازگارند و چه ویژگی هایی دارند در بخش ماهی شناسی براتون توضیح خواهیم داد از طرفی هم میتونید از یک فروشنده قابل اعتماد و منصف راهنمایی بگیرید.

پس از خرید ماهی فروشنده ماهی را در کیسه پلاستیکی به شما تحویل خواهد داد ماهی نباید مدت زیادی توی کیسه بمونه چون هوای داخل کیسه بعد چند ساعت خالی و ماهی شما میمیره پس سعی کنید در اولین فرصت ماهی رو به آکواریوم برسانید.سپس ماهی رو با همون کیسه پلاستیکی داخل آکواریوم شناور بزارید تا ماهی با آب آکواریوم شما هم دما شود به عبارتی شوک و استرس بهش وارد نکنین بعد نیم ساعت میتونین با تور ماهی را به آکواریوم انتقال دهید توجه داشته باشید نباید آب کیسه به آکواریوم ریخته شود.

نکته: پس از تکمیل چرخه و راه اندازی کامل باید در ماه حداقل یک بار آب آکواریوم را به مقدار یک سوم تعویض کنید و به آن ضد عفونی کننده اضافه کنید که اگر آبی که به آکواریوم اضافه می کنید 24 ساعت ازش گذشته باشه نیازی به ضد عفونی نیست و کار تکمیله.

خلاصه کلام:

آکواریوم را آورده لوازم را به آن اضافه کرده سپس یک دکور زیبا را چیده سپس به آن آب اضافه کرده و بعد از 24ساعت میتوانید به آن ماهی اضافه کنید          به عبارتی نیاز نیست که خیلی حساس باشین ما فقط ماهیت قضیه رو براتون گفتیم و خیلی سخت نگیرین. برای خرید ماهی با کمی مطالعه و م با دوستان با تجربه و فروشنده منصف میتونید خریداری کنید.

امید وارم از این مطلب استفاده لازم رو کرده باشین و بهتون کمک کرده باشه


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها